Update

Vliegtuig met 132 inzittenden neergestort in China, geen tekenen van leven

Een passagiersvliegtuig met 132 inzittenden is maandag neergestort in het zuiden van China. Reddingswerkers op de rampplek hebben volgens staatskrant The People’s Daily geen aanwijzingen gevonden dat er nog mensen in leven zijn.

ANP
Ambulances onderweg naar het gebied waar het vliegtuig neergestort zou zijn. Screenshot uit video.  Beeld AFP
Ambulances onderweg naar het gebied waar het vliegtuig neergestort zou zijn. Screenshot uit video.Beeld AFP

Dat meldt de krant op basis van een brandweerfunctionaris.

Vlucht MU5735 was van Kunming onderweg naar Guangzhou, maar stortte neer in de bergen bij Wuzhou, een stad in de regio Guangxi. Daar ontstond een grote brand. De Chinese luchtvaartautoriteiten hebben de crash bevestigd na berichtgeving van Chinese staatsmedia.

De toedracht van de crash is niet bekend. Op FlightRadar24 is te zien dat de Boeing 737-800 van China Eastern Airlines, die in juni 2015 in gebruik werd genomen, bij Wuzhou een duikvlucht maakte. Bij die stad verloren de luchtvaartautoriteiten het contact met het toestel.

Het vliegtuig is neergestort in een afgelegen gebied en daardoor moeilijk door de hulpdiensten te bereiken. Uit berichtgeving van staatsmedia valt op te maken dat het toestel uiteen is gevallen. Volgens de luchtvaartautoriteiten waren er 123 passagiers en negen bemanningsleden aan boord.

President ‘geschokt’

De Chinese president Xi Jinping heeft in een eerste reactie laten weten ‘geschokt’ te zijn. Hij heeft opgeroepen tot maximale inspanningen bij het reddingswerk en het onderzoek om ‘zo snel mogelijk de oorzaak van het ongeval’ te achterhalen.

China Eastern Airlines heeft de website op zwartwit gezet en een speciaal telefoonnummer geopend voor familieleden van de inzittenden.