Dikke wolken boven Marseille.

Vijf doden door hevig noodweer in Frankrijk

Dikke wolken boven Marseille.Beeld AP

Het hevige noodweer in Frankrijk heeft dit weekeinde al vijf levens geëist. Drie hulpverleners kwamen om het leven toen hun helikopter neerstortte in Rove, nabij Marseille, zo meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In datzelfde gebied kwamen eerder op de dag ook al twee mensen om het leven.

Het Parool

De helikopter van de reddingswerkers was opgestegen vanaf de basis van Marignane om hulp te bieden aan getroffen inwoners in Luc-Le Cannet, in de Var-streek. Het toestel verdween echter kort na het opstijgen van de radar en bleek te zijn neergestort. De lichamen van de inzittenden werden vannacht om 01.30 uur teruggevonden, aldus minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Het gaat om de piloot en de copiloot van het toestel en een brandweerman.

In Fréjus werd zondag het lichaam gevonden van een man die enkele uren eerder als vermist was opgegeven. Het gaat om de eigenaar van een paardenpension, die was gaan kijken hoe het met zijn beesten ging. Hij werd vanwege de hevige overstromingen meegesleurd door het water.

Ook in Saint-Paul-en-Forêt, een andere gemeente in de Var-streek, werd een man als vermist opgegeven. Ook hij wilde de situatie van zijn dieren checken, toen zijn voertuig door het water werd weggespoeld en tegen een boom terechtkwam. Het slachtoffer werd dood in zijn auto aangetroffen.

De Franse departementen Var en Alpes-Maritimes aan de Middellandse Zee hadden zondagmorgen code rood gekregen als gevolg van hevige regen en overstromingen, code oranje was afgegeven voor het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het nieuwe noodweer komt amper een week nadat bij eerder noodweer zes mensen om het leven kwamen.

Een waarschuwingsbord naar aanleiding van het noodweer in Nice. Beeld REUTERS
Een waarschuwingsbord naar aanleiding van het noodweer in Nice.Beeld REUTERS
Marseille Beeld AP
MarseilleBeeld AP
Meer over