Vijf dode kinderen gevonden in woning Duitse stad Solingen

In een woning in het Duitse Solingen zijn de lichamen van vijf dode kinderen gevonden. Het gaat om drie meisjes en twee jongens in de leeftijd van één tot acht jaar. Het lijkt om een gezinsdrama te gaan.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte/EPA
Beeld Hollandse Hoogte/EPA

De moeder van de kinderen zou onder een trein zijn gesprongen, maar overleefde de poging om zichzelf om het leven te brengen.

De oma van de slachtoffers zou de politie hebben gebeld met de mededeling dat haar dochter vijf kinderen heeft omgebracht en mogelijk met een zesde kind onderweg was om zelfmoord te plegen. De woning is in een flatgebouw in het noorden van de stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een kind van elf jaar oud werd uiteindelijk ongedeerd bij de oma aangetroffen.

Het zou gaan om vijf dode kinderen van 1, 2, 3, 6 en 8 jaar oud. Drie meisjes en twee jongens. “We kunnen nog niets zeggen over het motief, de moeder moet nog ondervraagd worden,” aldus een politiewoordvoerder tegenover Duitse media.

Volgens de burgemeester van Solingen, Tim Kurzbach, zal onderzoek uit moeten wijzen wat er precies is voorgevallen. Hij spreekt van ‘een dag van diep verdriet’.

Vragen over zelfmoord? Bel 0900-0113 of ga naar de website 113.nl om (anoniem) te chatten.

Meer over