Twintiger opgepakt voor organiseren illegale rave in Frankrijk

Een van de organisatoren van een illegaal oudejaarsfeest met 2500 mensen in Lieuron, een klein stadje zo’n veertig kilometer ten zuiden van de Franse stad Rennes, is in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft de procureur van Rennes maandagavond gezegd.

Het Parool
null Beeld AFP
Beeld AFP

De 21-jarige jongen wordt onder meer het onrechtmatig organiseren van een demonstratie, het in gevaar brengen van het leven van anderen, het onrechtmatig exploiteren van een drankgelegenheid, het helpen van het gebruik van verdovende middelen door anderen en het beschadigen van eigendommen van anderen ten laste gelegd.

De politie probeert ook nog andere organisatoren te identificeren van de grootste lockdownparty van het land sinds de uitbraak van het coronavirus, die op oudejaarsavond begon en bijna 36 uur duurde.

Volgens advocaat Rémi Cassette ontkent de jongen dat hij deel uitmaakte van de organisatie. “Hij geeft toe dat hij heeft deelgenomen en dat hij een handje geholpen heeft, maar hij was geen lid van de organisatie,” aldus Cassette. “Ik ben er geschokt dat hij in voorlopige hechtenis zit.”

Meer over