Raketten vanaf Gazastrook afgevuurd op Israël

Militanten op de Gazastrook hebben zaterdag raketten afgevuurd op doelwitten in Israël. Volgens het Israëlische leger ging het om ongeveer negentig projectielen.

ANP
Israël reageert met luchtaanvallen op de Gazastrook Beeld ANP
Israël reageert met luchtaanvallen op de GazastrookBeeld ANP

Tientallen daarvan zijn door de Israëlische raketafweer uit de lucht gehaald. Sommige projectielen kwamen diep in Israël neer. Slachtoffers vielen er volgens de autoriteiten niet. Israël reageerde meteen met luchtaanvallen.

Op de Gazastrook kwam door die luchtaanvallen een persoon om en vielen meerdere gewonden, aldus de Palestijnse autoriteiten. Volgens Jeruzalem zijn de lanceerplekken vanwaar de raketten waren afgeschoten, onder vuur genomen door gevechtsvliegtuigen. Tanks aan de grens hebben stellingen van de Hamas-beweging beschoten.

Vergeldingsactie
Vrijdag was het ook al raak. Twee radicale Palestijnen werden gedood bij een Israëlische luchtaanval. Het ging om een vergeldingsactie voor Palestijns geweervuur aan de grens waardoor twee Israëlische militairen gewond waren geraakt. Twee andere Palestijnen vonden de dood tijdens protesten bij het grenshek tussen Gaza en Israël.

Meer over