Opnieuw drukte op Europese wegen verwacht

Komend weekend wordt het opnieuw erg druk op de Europese wegen. Miljoenen vakantiegangers zijn dan onderweg naar hun vakantiebestemming of op weg terug naar huis, waarschuwt de ANWB.

ANP
Mensen staan naast de auto tijdens een file voor de Gotthardtunnel in Zwitserland.
 Beeld EPA
Mensen staan naast de auto tijdens een file voor de Gotthardtunnel in Zwitserland.Beeld EPA

Vorige week zaterdag was al sprake van een zwarte zaterdag op Franse wegen. Op het hoogtepunt stond er ruim 750 kilometer file. Ook komende zaterdag wordt het naar verwachting extreem druk op de wegen in de Rhônevallei (A6/A7). Ook op andere noord-zuidroutes in Frankrijk verwacht de ANWB urenlange vertraging.

In Duitsland loopt het vooral vast op de wegen rond Stuttgart, Neurenberg en München en voor de Fernpas bij de grensovergang met Oostenrijk. De Alpentunnels in Oostenrijk zijn beruchte knelpunten voor het vakantieverkeer. Op de A10 Salzburg-Villach en op de A11 voor de Karawankentunnel staan waarschijnlijk lange files.

In Zwitserland is de A2 Luzern-Chiasso de bottleneck. Bij de grensovergang met Italië en vervolgens bij de Gotthardtunnel richting Bazel kunnen de wachttijden oplopen tot wel twee uur. In Italië zijn de knelpunten zaterdag de A4 Milaan-Venetië-Triëst, de A10 rond Genua en A1/A14 Milaan-Bologna naar de Adriatische kust. Ook op de route Brennerpas-Verona, de A22, worden lange rijen verwacht.

Meer over