Nieuws

Meisje (14) door ex en nieuwe vriendin in de Seine gegooid en verdronken

Een 14-jarig meisje dat maandag in de Seine werd gevonden vlak bij Parijs, blijkt te zijn gedood door haar ex-vriendje van 15 jaar. Hij deed dat samen met zijn nieuwe vriendin, ook 15 jaar. De twee zijn aangehouden en worden verdacht van moord.

Frank Renout
De Seine langs Argenteuil, aan de rand van Parijs. Beeld AFP
De Seine langs Argenteuil, aan de rand van Parijs.Beeld AFP

De jongen zou het meisje, Alisha, gevraagd hebben hem te ontmoeten bij een kade. “Daar kwam de jongen op het meisje af en sloeg haar, waardoor ze op de grond viel. Daarna heeft hij haar geslagen en geschopt,” vertelde de openbaar aanklager tijdens een persconferentie. Het slachtoffer bleef bij bewustzijn. “Haar ogen waren nog open, maar ze kon niet meer bewegen. Samen met het andere meisje heeft hij Alisha in de Seine gegooid. De twee verdachten zijn daarna iets gaan eten in Parijs.”

Het tweetal kan een celstraf van twintig jaar krijgen.

Opgebiecht aan zijn moeder

De jongen biechtte zijn misdaad kort daarna op aan zijn moeder. Die ging kijken bij de waterkant, vond daar ‘een handschoen met een pluk haar’, en alarmeerde de politie. Het slachtoffer werd opgedoken. “Ze is gestorven aan verstikking door verdrinking,” aldus de aanklager.

Het drama lijkt te maken te hebben met een misgelopen jeugdliefde. Alisha en de 15-jarige jongen hadden in februari kort ‘verkering’. Dat liep spaak. Daarna werd haar Snapchat­account gehackt, door de jongen en het andere meisje, en werden foto’s van Alisha in ondergoed rondgestuurd.

Stille tocht

Kinderen van de school in Argenteuil organiseren zaterdag een stille tocht. De ouders van Alisha willen zondag een herdenkingstocht voor hun dochter houden.

Alisha.  Beeld Privé
Alisha.Beeld Privé
Meer over