PlusNieuws

Kort nieuws

Het Parool

Ingrid van Engelshoven keert niet terug als minister

Minister Ingrid van Engelshoven bevestigt dat ze niet terugkeert in kabinet-Rutte IV. De demissionair Onderwijsminister vond haar ministerschap fantastisch maar wil nu ruimte bieden aan nieuw bloed. Van Engelshoven was vanaf 2007 zes jaar partijvoorzitter van D66, werd in 2010 wethouder in Den Haag en in 2017 was ze een half jaar Kamerlid tot ze in het kabinet kwam. “Dat betekent dat ik al veertien jaar meedraai in de top van de partij. Het ministerschap zie ik als een kroon op mijn werk voor de partij. Super interessant en heel eervol, maar je moet het ook los kunnen laten.”

Hongkong pakt zes medewerkers website op

De nationale veiligheidspolitie van Hongkong heeft vanmorgen zes mensen gearresteerd die werken voor de online publicatie Stand News, melden lokale media. De site wordt een ‘populaire uitlaatklep onder activisten van de oppositie’ genoemd. Volgens de politie zijn de zes gearresteerd wegens samenzwering om opruiende publicaties te publiceren. Met een huiszoekingsbevel is ‘relevant journalistiek materiaal’ in beslag genomen. Dit gebeurt op grond van de nationale veiligheidswet die medio 2020 door Beijing aan Hongkong is opgelegd om oppositie te bestrijden. (ANP)

Elke maand 100 euro extra voor Franse ic-verplegers

Frankrijk geeft verpleegkundigen op de intensivecareafdelingen vanaf januari maandelijks een bonus van 100 euro. Dit is volgens premier Jean Castex een onmisbare erkenning voor de inspanningen van het verplegend personeel tijdens de coronapandemie. Ongeveer 24.000 verpleegkundigen in Frankrijk komen volgens Castex in aanmerking voor het extraatje. De regering streeft ernaar de arbeidsomstandigheden voor deze groep te verbeteren. Ook Frankrijk kampt met personeelstekorten op de ic’s.

Meer over