PlusNieuws

Facebook komt met nieuwe naam voor moederbedrijf

Facebook is van plan het moeder­bedrijf volgende week een nieuwe naam te geven, meldt technologieblog The Verge.

ANP
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Ook de structuur van het bedrijf zal veranderen. Na de ‘rebranding’ zullen de socialemedia-app en website van Facebook een van de vele producten zijn van het moederbedrijf, naast Instagram, WhatsApp en Oculus.

Zoekmachine Google heeft al een vergelijkbare structuur met moederbedrijf Alphabet. Daaronder vallen naast Google Search en Google Cloud onder meer Android en YouTube.

Facebookbaas Mark Zuckerberg zal de naamsverandering van zijn onderneming toelichten tijdens de jaarlijkse Connectconferentie van het bedrijf, op 28 oktober. De nieuwe naam heeft mogelijk iets te maken met ‘horizon’, want het bedrijf gaf zijn virtualrealitygamingplatform onlangs de naam Horizon Worlds.

Volgens Zuckerberg ligt de toekomst van het moederbedrijf in het zogenoemde metaverseconcept, wat inhoudt dat gebruikers leven in een online ‘virtuele’ wereld waarin ze verschillende apparaten gebruiken die met elkaar in contact staan.

Virtual reality

Het bedrijf heeft de laatste tijd flink geïnvesteerd in vr-headsets en -diensten. Zuckerberg noemt de metaverse ‘de ultieme uitdrukking van sociale technologie’.

Het bedrijf maakte eerder al bekend dat het de komende vijf jaar 10.000 banen wil creëren in de Europese Unie die gericht zijn op onder meer virtual reality.

Meer over