Nieuws

Duitse politie: doden en gewonden bij steekpartij in Würzburg

Een man heeft in de binnenstad van het Duitse Würzburg meerdere mensen doodgestoken, meldt de lokale politie. Duitse media melden drie doden en minstens vijftien gewonden.

Het Parool
Duitse politievoertuigen en ambulances rukten massaal uit vanwege een dodelijke steekpartij in het Beierse Würzburg. Beeld Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Duitse politievoertuigen en ambulances rukten massaal uit vanwege een dodelijke steekpartij in het Beierse Würzburg.Beeld Karl-Josef Hildenbrand/dpa

De politie kon de dader uitschakelen door hem in zijn been te schieten. Hij werd gearresteerd. Op beelden, verspreid op Twitter, is te zien hoe een man met een mes om zich heen zwaait. Meerdere mensen probeerden hem te overmeesteren.

Een deel van het centrum was geruime tijd afgegrendeld. Politievoertuigen en ambulances rukten massaal uit. De politie twitterde dat er geen aanwijzingen zijn voor een tweede dader. Het gevaar voor de bevolking zou zijn geweken. Over het motief van de dader is nog niets bekendgemaakt. Volgens media was hij psychisch gestoord.

In Würzberg wonen zo’n 130.000 mensen. De stad ligt ten zuidoosten van Frankfurt in de deelstaat Beieren. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken heeft besloten persoonlijk poolshoogte te nemen, schrijft de krant Bild.

Meer over