Doden en gewonden bij schietpartij bij concert in VS

In de Verenigde Staten heeft opnieuw een schietpartij met veel slachtoffers plaatsgevonden. In Florida schoten drie daders op bezoekers van een concert in het noorden van de stad Hialeah en doodden zeker twee mensen. Er vielen volgens de Miami Herald meer dan twintig gewonden.

ANP
Bij de schietpartij kwamen zeker twee mensen om het leven.  Beeld AFP
Bij de schietpartij kwamen zeker twee mensen om het leven.Beeld AFP

Over de daders is nog niets bekend en de politiechef van het district Miami Dade, Alfredo Ramirez, heeft het publiek hulp bij het onderzoek gevraagd. Volgens hem was het ‘een gerichte aanval’. Drie daders stapten zwaar bewapend uit hun auto en begonnen op mensen te schieten. Het was volgens Ramirez ‘een afgrijselijke en laffe daad van geweld’ bij de El Mula Banquet Hall, 20 kilometer ten noordwesten van Miami. De daders en hun witte auto zijn nog spoorloos.

Vrijdag was er nog een schietpartij in het nabijgelegen Miami waarbij één dode en zes gewonden vielen. Afgelopen week schoot een man in het Californische San Jose in het openbaar vervoersbedrijf waar hij werkte negen mensen dood, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Zondag een week geleden vielen twee doden en veertien gewonden bij een schietpartij in North Charleston, South Carolina.

Meer over