Nieuws

Dochtertje Harry en Meghan vernoemd naar koningin Elizabeth en prinses Diana

De Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) hebben zondag de geboorte van hun dochter aangekondigd. Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor is vrijdag ­geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië.

Maxime Segers
Prins Harry en Meghan Markle Beeld EPA
Prins Harry en Meghan MarkleBeeld EPA

Het meisje woog bij de geboorte iets meer dan zeven pond. Moeder en kind maken het na de bevalling goed en ‘beginnen thuis te wennen’, meldt het stel in een verklaring. Koningin Elizabeth laat weten ‘verheugd’ te zijn met de geboorte van het kind.

Lili, die is vernoemd naar haar overgrootmoeder koningin Elizabeth en haar grootmoeder Diana, zal waarschijnlijk opgroeien in de nieuwe ­woning van het stel in Montecito, Santa Barbara, dat ze vorig jaar voor omgerekend 12,6 miljoen euro kochten.

Elfde achterkleinkind

Lili is Elizabeths elfde achterkleinkind. ‘De koningin, de prins van ­Wales en de hertogin van Cornwall, en de hertog en hertogin van Cambridge zijn geïnformeerd en zijn ­verheugd met het nieuws van de geboorte van een dochter voor de hertog en hertogin van Sussex,’ luidt de verklaring namens Elizabeth, prins Charles en Camilla en prins William en Catherine.

Meer over