CNN roept Biden uit als winnaar debat, Fox News Trump

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden is in een peiling van de Amerikaanse nieuwszender CNN uitgeroepen tot de sterkere debater van de avond.

Tom Kieft
Biden uitgeroepen tot winnaar in het debat met Trump. Beeld AFP
Biden uitgeroepen tot winnaar in het debat met Trump.Beeld AFP

53 procent van de kiezers die naar het debat keken, zei dat Biden had gewonnen. 39 procent vond dat president Donald Trump beter was.

De deelnemers aan de peiling zeiden dat zij Trump meer in staat achten de economie weer op gang te brengen, maar sloegen vooral aan op Bidens ‘verzoenende’ boodschap. Biden had volgens een peiling van CNN ook het vorige debat al gewonnen.

Andere media oordeelden minder positief over Biden. Het Trumpgezinde Fox News zag in de Republikeinse kandidaat de winnaar van de avond, al was het krap. ‘Trump wist de genadeslag niet uit te delen, maar heeft gewonnen op punten,’ oordeelde de conservatieve commentator Liz Peek.

Ook in de peiling van de Los Angeles Times komt Biden er niet goed vanaf. Hij werd hij beschreven als ‘vaag’, ‘defensief’ en ‘opa-achtig’.

Veel impact op de tussenstand heeft het debat niet gehad volgens CNN. De steun voor Biden steeg na het debat met een procentpunt naar 56 procent. Trump zakte een punt naar 41 procent.

Meer over