Nieuws

Bloomberg: deal tussen Twitter en Elon Musk aanstaande

De overname van Twitter door Tesla-baas Elon Musk zou maandag al rond kunnen zijn, mits alle gesprekken vlot verlopen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Volgens ingewijden zouden de onderhandelingen met Musk zich in de laatste fase van de onderhandelingen bevinden.

ANP
Elon Musk. Beeld AFP
Elon Musk.Beeld AFP

Tesla-topman Musk kocht zich eerder dit jaar in bij Twitter en bracht vervolgens een bod uit van 43 miljard dollar op het platform. Musk wil het bedrijf laten groeien en er naar eigen zeggen een platform voor de vrijheid van meningsuiting van maken.

De afgelopen paar dagen had Musk al ontmoetingen met aandeelhouders van Twitter om steun te vergaren voor zijn bod. Veel van hen namen contact op met het bedrijf, nadat Musk zijn overnameplannen vorige week ontvouwde, om te benadrukken dat het bedrijf deze kans niet moest laten lopen.

Dat er onderhandeld wordt, zou ook een indicatie kunnen zijn dat Twitter probeert om de deal aantrekkelijker te maken, meldde persbureau Reuters eerder al op maandag. Nadat bekend werd dat Musk interesse toonde in Twitter steeg de beurswaarde van het socialemediabedrijf met bijna 2 miljard dollar.

Zowel Twitter als Musk waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over