Zonderland fit voor meerkamp bij NK clubteams

Epke Zonderland zal in principe bij het NK voor clubteams op 20 november in Veldhoven zijn eerste meerkamp in wedstrijdverband turnen sinds 2007. Zonderland liet deze week een MRI-scan maken van zijn knie. 'De uitslag is positief, er is niets op te zien', zei zijn coach Daniel Knibbeler vandaag.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Daarmee lijkt niets een optreden van Zonderland op de meerkamp in de weg te staan. De Fries moet zich toeleggen op alle toestellen omdat hij er bij de WK in Tokio niet in slaagde zich op de rekstok te plaatsen voor de Spelen in Londen.

Zonderland kampte met vocht in zijn knie. Knibbeler: 'Het gaat om een lichte vorm van overbelasting. Epke's benen zijn in verhouding minder ontwikkeld. Daarop gaan we met het krachtprogramma inspelen.'

Zonderland laat de challenger in Osijek en de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart schieten. Yuri van Gelder wil wel naar Kroatië afreizen, hoewel hij vrijdag voor de zekerheid een MRI-scan liet maken van beide ellebogen. 'Als er niks schokkends is, gaat hij', vertelde coach Bram van Bokhoven, die ook sprak van overbelasting.

Van Gelder zal in Osijek (4/6 november) worden vergezeld door Jeffrey Telussa, Anthony van Assche en Kas van Weelden. In Stuttgart (12/13 november) wordt de wedstrijd uit de World Cup-cyclus voor een select gezelschap allrounders gevolgd door een landenwedstrijd waarin namens Nederland Jeffrey Wammes, Bart Deurloo, Arjen Butter en Michel Bletterman uitkomen.

Interim-topsportmanager Ad Roskam heeft nog niet bekendgemaakt hoe de selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi in januari in Londen zal verlopen. In Tokio liet hij nog weten zo snel mogelijk duidelijkheid te willen scheppen. 'Eind volgende week hopen we eruit te zijn', aldus Roskam vandaag. Bij de mannen kunnen twee meerkampers een gooi doen naar één olympisch ticket.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over