Zesdaagse van Maastricht afgelast

MAASTRICHT - De Zesdaagse van Maastricht, die van 17 tot en met 22 december zou plaatshebben, is geannuleerd.Het is de organisatie niet gelukt de begroting voor het wielerevenement sluitend te krijgen. Dat zei woordvoerder Danny Nelissen donderdag.

De zesdaagse keerde vorig jaar na negentien jaar afwezigheid terug op de wielerkalender. Het evenement in congrescentrum MECC maakte een voorzichtige doorstart. De zesdaagse trok slechts 9000 bezoekers en van een topveld was nog geen sprake. Het gelegenheidskoppel Danny Stam/Peter Schep was de publiekstrekker.

Belangrijkste tegenslag voor de Euro Zesdaagse Maastricht van dit jaar was de slechte gezondheidstoestand van stichtingsvoorzitter Jan Hoen. Hij was de drijvende kracht achter het evenement en mede door zijn ziekte kreeg de organisatie het benodigde budget niet op tafel. Vorig jaar deed de zesdaagse het al met een bescheiden 900.000 euro.

De afgelasting komt op een vrij laat moment. De organisatie liet donderdag weten dat mensen die al toegangskaarten hadden gekocht, hun geld terugkrijgen. (ANP)

© Het Parool, 29-11-2007

Meer over