Zeilster Berkhout bij rentree zevende met Zegers

Lobke Berkhout heeft haar rentree in de 470-klasse in het wedstrijdzeilen afgesloten met een zevende plaats bij de World Cup in Miami. De 38-jarige geboren Amsterdamse kwam in Miami voor het eerst in actie met haar nieuwe zeilpartner Afrodite Zegers.

ANP
Lobke Berkhout Beeld anp
Lobke BerkhoutBeeld anp

Berkhout en Zegers hadden met goede uitslagen in de laatste races de medalrace gehaald. Daarin raakten ze door een inschattingsfout achterop en konden die achterstand niet meer goedmaken. Het duo eindigde als tiende en laatste en zakte in het eindklassement van de zesde naar de zevende plek. De winst in Miami ging naar het Duitse duo Frederike Loewe en Anna Markfort.

"Uiteindelijk zijn we wel heel blij met het resultaat en het proces deze week," laat het Nederlandse duo weten. "We hebben veel geleerd en daar zijn we super blij mee. We zijn nu nog meer gemotiveerd om in april naar de Prinses Sofia Cup op Palma te gaan."

Berkhout is terug na bijna zeven jaar afwezigheid. De zeilster stopte in 2012 na een bronzen medaille op de Spelen van Londen. Ze werd vijf keer wereldkampioene in de 470-klasse.

Meer over