Update

Zege cricketers op Namibië in WK-kwalificatie

De Nederlandse cricketers hebben de eerste van twee eendaagse WK-kwalificatiewedstrijden tegen Namibië gewonnen met 31 runs. Oranje moest dinsdag in Windhoek beginnen met batten en kwam tot een totaal van 268 runs voor het verlies van negen wickets. Het gastland was na 48.5 overs op 237 all out. Donderdag staan beide teams nogmaals tegenover elkaar.

Tom de Grooth. Beeld ap
Tom de Grooth.Beeld ap

Wicketkeeper Wesley Barresi (60 runs op 59 ballen), Tom de Grooth (44) en Tom Cooper (39) waren de productiefste Nederlanders. Timm van der Gugten onderscheidde zich als bowler, na ook nog 23 punten te hebben bijgedragen aan de score. Hij zette in 9.5 overs drie Namibische batsmen aan de kant ten koste van slechts 37 runs.

Nederland begon overigens slecht. Het openingsduo Stephan Myburgh en Michael Swart ging na respectievelijk 4 en 9 runs al uit op het gooien van Louis Klazinga, dinsdag de beste bowler (3-48/10) van Namibië. Barresi gaf als derde in de rij de aanzet tot een heel goede periode aan bat, met ook nog Daan van Bunge (28), aanvoerder Peter Borren (18) en Mudassar Bukhari (27 not out) als navolgers.

De laatste maakte als bowler (2-39/9) een einde aan het optreden van Craig Williams, die een century (116) produceerde. Deze was aan bat de enige Namibiër van betekenis. Van Bunge ving hem uit.

Meer over