Yao Jie en Pang in kwartfinale

Yao Jie heeft vandaag moeiteloos de kwartfinales bereikt van het Bitburger Open 2011 in Saarbrücken. De Nederlandse badmintonster was in minder dan een half uur klaar met de Duitse Karin Schnaase, die geen enkele baat had bij de aanmoedigingen van haar landgenoten. Jie stond in twee games slechts 16 punten af: 21-10 21-6. Morgen staat ze tegenover de als derde geplaatste Deense Tine Baun.

In het mannenenkelspel volgde Eric Pang, achtste op het voorkeurslijstje van de organisatie, het goede voorbeeld van Jie. Hij won in de derde ronde zeer overtuigend van de iets minder hoog ingeschaalde Deen Joachim Persson: 21-16 21-9. De partij duurde slechts 32 minuten. Pang krijgt bij de laatste acht te maken met de Oekraïner Dmitro Zavadski, die de Duitser Dieter Domke uitschakelde.

In het dubbelspel stelden Ruud Bosch en Koen Ridder teleur. Ze vlogen er in de eerste ronde al uit. Dat overkwam het duo Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux ook. Jacco Arends en Jelle Maas wonnen hun openingspartij, de tweede ronde was hun eindstation.

Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen, als vierde geplaatst in het vrouwendubbel, begonnen met een bye en lieten zich vervolgens onaangenaam verrassen door het Engelse tweetal Jenny Wallwork/Gabrielle White: 19-21 14-21.

Meer over