Langs de velden

Wanprestatie amateurs van Ajax bij DOVO: 11-0

De amateurs van Ajax hebben uit bij DOVO een pak slaag gekregen. De ploeg uit Veenendaal won met liefst 11-0. AFC is na drie wedstrijden koploper in de tweede divisie. Dat en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Trainingscomplex De Toekomst. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Trainingscomplex De Toekomst.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Amateurvoetbal

De amateurs van Ajax hebben een wanprestatie geleverd in de uitwedstrijd tegen DOVO. De ploeg van coach Detlef Le Grand ging in Veenendaal met liefst 11-0 onderuit. Bij rust was het al 5-0 voor DOVO. De monsternederlaag was de grootste ooit voor de Amsterdammers. De amateurs van Ajax verloren hiervoor nooit een competitiewedstrijd met meer dan vijf doelpunten verschil. Bovendien was de 11-0 de hoogste uitslag ooit in de zaterdag derde divisie. Coach Le Grand was op de persconferentie na afloop hard in zijn oordeel. “Het is een collectief falen, laat dat duidelijk zijn. Ik trek me dat zelf ook aan. Ik heb met verbazing naar de wedstrijd gekeken.” De amateurs van Ajax staan na de nederlaag met drie punten na drie duels op de dertiende plaats op de ranglijst.

AFC is door een 3-0 overwinning op De Treffers koploper in de tweede divisie. Raily Ignacio (zijn zevende doelpunt in drie duels), Oussama Siali en Mathijs Jesse maakten de doelpunten in Groesbeek. AFC miste ook een strafschop. AFC heeft met Katwijk en Kozakken Boys na 3 wedstrijden zeven punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is het beste en daarom is AFC koploper.

OFC heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de zondag derde divisie. De club uit Oostzaan kwam tegen Hollandia niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hollandia kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van OFC-doelman Petar Stsokovic. Mukhtar Suleiman maakte na rust uit een strafschop de gelijkmaker. JOS Watergraafsmeer leek tegen koploper Hercules lang op weg naar een punt. Voormalig Hercules-speler Floris Burgers kreeg echter in de slotfase een rode kaart. Hercules profiteerde maximaal van het overtal en won door twee doelpunten in de laatste vier minuten met 2-0.

Swift kon vorige week door meerdere coronabesmettingen in de selectie niet spelen in de zondag hoofdklasse B. De Amsterdammers mochten dit weekeinde wel weer in actie komen. De uitwedstrijd bij ONS Sneek werd met 2-1 gewonnen. Jelle Spanninga maakte in de 92ste minuut het winnende doelpunt. Daan Sutorius was de andere doelpuntenmaker voor Swift. In dezelfde klasse verloor De Dijk ook de derde competitiewedstrijd. NSC Nijkerk was met 3-0 te sterk. Mylan Polman miste een strafschop voor De Dijk, dat ook de eerste twee competitieduels met 3-0 verloor.

Vloek WV-HEDW

WV-HEDW heeft voor het vierde jaar op rij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Zwaluwen ’30 was in Hoorn met 2-0 te sterk. Kick van Aelst miste in de tweede helft een strafschop voor de Amsterdamse zaterdag eersteklasser. Bij WV-HEDW zat coach Marcel Valk niet op de bank. De trainer werd vorig seizoen, voor de competitie door corona werd stilgelegd, door de KNVB voor acht duels geschorst, omdat hij een assistent-scheidsrechter had uitgescholden. Valk heeft nu nog drie duels schorsing te gaan.

Handbal

De handbalsters van VOC hebben ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In en tegen Volendam werd het na een spannende wedstrijd na een 10-10 ruststand 21-20 voor de club uit Amsterdam-Noord. De derby was op voorhand voor zes speelsters beladen. Jacky Ferwerda en Roos van Leeuwen van VOC speelden vorig seizoen nog bij Volendam. Marit Huiberts, Pien van der Geest, Kirsten Theron en Jaimy Mens bewandelden deze zomer de omgekeerde weg.

Hockey

De wedstrijd tussen de hockeyers van Amsterdam en Rotterdam is vanwege corona verplaatst naar dinsdag. Op verzoek van Rotterdam werd het duel in het Wagenerstadion zondag afgelast. Rotterdam kon door coronabesmettingen en verplichte thuisquarantaines zondag zes spelers niet opstellen. De hockeybond besloot daarom de wedstrijd te verplaatsen. De mannen van Hurley en Pinoké kwamen wel in actie. Hurley won voor het eerst dit seizoen. Door doelpunten van Roderic Schwirtz en Noam Sheridan werd Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. Pinoké won in Wassenaar met 2-1 van HGC. Lukas Sutorius en Alex Hendrickx maakten de doelpunten voor de Amsterdamse club.

De hockeysters van Amsterdam hadden geen moeite met Bloemendaal. Op ’t Kopje werd het 5-0. Michelle Fillet, Felice Albers, Ilse Kappelle, Sosha Benninga en Eva de Goede maakten de doelpunten. De hockeysters van Hurley en Pinoké konden niet stunten tegen topploegen. Hurley verloor thuis met 2-0 van SCHC uit Bilthoven en Pinoké ging met 3-0 onderuit tegen Den Bosch.

Meer over