Waag een illegaal gokje met Ruud Gullit

Oud-voetballer Ruud Gullit laat geen kans onbenut om een paar centen bij te verdienen. Na eerder zijn geluk beproefd te hebben in de boevenstaat Tsjetsjenië, om daar het elftal van Terek Grozny te trainen, duikt de oud-international nu op om reclame te maken voor een illegale goksite.

Redactie
De website van Betclic. Beeld
De website van Betclic.

Op de website Betclic mogen nieuwe bezoekers hun geluk beproeven op kosten van Ruud, die daarvoor 20 euro ter beschikking stelt.

Bij Betclic kan de gokker terecht voor sportweddenschappen, onlinepokeren, onlinecasinospelen en onlinegames. Maar hij begeeft zich daarmee wel op glad ijs, want dergelijke sites mogen in Nederland geen activiteiten ontplooien. In Nederland geldt nog steeds een verbod op gokken via internet, hoewel staatssecretaris Fred Teeven druk doende is om daarin verandering te brengen.

De Zwarte Tulp heeft daar allemaal geen boodschap aan. Verboden? 'Dan moet je bij mijn adviseur zijn', meldt hij tijdschrift Quote. Hij houdt het kort en wil niet verder op de zaak ingaan. 'Bel Betclic maar', krijgt Quote te horen.

Meer over