'Vuile neger' kost recidivist Emre mogelijk zware schorsing

Emre Belözoglu riskeert een fikse straf voor racisme. Volgens de Turkse pers zou de international van Fenerbahçe zondag tijdens de competitiematch tegen Trabzonspor zijn Ivoriaanse tegenstander Didier Zokora (ex-Racing Genk) een 'vuile neger' hebben genoemd.

Hans Op de Beeck
null Beeld

Emre, die bekendstaat om zijn vurig temperament, kwam na het incident onder vuur te liggen in de Turkse media. Dinsdag organiseerde hij een persconferentie samen met zijn Nigeriaanse ploegmaat Joseph Yobo waarop hij zich verdedigde.

'In het vuur van de strijd zeg je soms verkeerde dingen. Ik heb een dom woord gebruikt (...) Ik wil mij verontschuldigen voor mijn uitlatingen', zei hij.

De Turkse voetbalbond kan een speler die schuldig wordt bevonden aan racisme voor maximaal acht wedstrijden schorsen. Volgens de Turkse pers zal Emre minstens vier wedstrijden moeten boeten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Emre in dergelijke context in opspraak komt. Toen hij nog voor Newcastle speelde, in 2007, beledigde hij drie gekleurde spelers van Everton. Niet veel later verliet Emre de Premier League.

Meer over