Vriendin Simoncelli: Hij zei dat hij mij nooit zou verlaten

Drie dagen na de dodelijke crash van MotoGP-piloot Marco Simoncelli doet zijn vriendin Kate (22), die vijf jaar met de Italiaan samen was, op de Italiaanse televisie haar verhaal over het pijnlijke verlies van haar partner.

Redactie
Kate wordt getroost na de vreselijke crash. © AP Beeld
Kate wordt getroost na de vreselijke crash. © AP

Kate stond op de eerste rij toen Simoncelli zijn dodelijke crash maakte op het circuit in Maleisië. Op een monitor in de box van het team van Simoncelli zag ze de vreselijke beelden van de laatste minuten van haar vriend.

'Toen ik merkte dat zijn helm was losgekomen, wist ik onmiddellijk dat er voor Marco geen hulp meer kon baten', zegt Kate, die bij het zien van de beelden de handen voor het gezicht sloeg en onbedaarlijk begon te huilen.

'Ik begon te bidden en dacht aan de woorden van zijn teamchef. 'Nooit opgeven', zei die altijd. Ik hoopte dat Marco op dat moment die woorden zou horen. Dat was jammer genoeg niet zo."

Dinsdagochtend landde Kate met Simoncelli's vader Paolo en collega-piloot Valentino Rossi op de luchthaven van Fiumicino in Rome. Aan boord van het vliegtuig: het stoffelijk overschot van haar vriend.

'Marco zei altijd dat hij mij nooit zou verlaten', vervolgt Kate. 'Daarin heeft hij zich vergist. Nu zit ik alleen in ons huis in Coriano. In het begin dacht ik dat ik nooit met deze pijn zou kunnen voortleven. Nu geloof ik dat ik het kan redden. Misschien geeft Marco me straks een teken om niet op te geven, zoals in de film 'Ghost'. Iedereen zegt dat ik nog jong ben, dat ik nog een heel leven voor me heb. Maar het duurt misschien nog 70 jaar voor ik terug bij hem ben. Dat is een eeuwigheid.'

Morgen wordt Simoncelli in zijn geboortestad Coriano begraven en dat is voor Kate een nieuwe zware beproeving. 'Telkens iemand gewond raakte tijdens een wedstrijd, zei Marco: 'Hey, that's racing. Als je niet wilt dat je iets overkomt, blijf dan thuis'. Nu ben ik ervan overtuigd dat hij wil dat ik dit interview met dezelfde woorden afsluit. 'Hey, that's racing'.'

undefined

null Beeld
null Beeld
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over