Voorlopig geen baby voor Wesley en Yolanthe

'De verlosser is geland in Turkije', zo beschrijft Albert Verlinde de transfer van Wesley Sneijder naar Galatasaray. Voor voetbalvrouw Yolanthe is het een emotionele gebeurtenis, waarbij de focus 100 procent op haar man ligt. Zowel de carrière van Yo als het stichten van een gezin zijn op de lange baan geschoven.

Suzanne Borgdorff
null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Bij aankomst in Istanbul geloofde Yolanthe niet dat het massaal toegestroomde publiek was gekomen om hen te verwelkomen. 'Ik heb het in een roes ervaren, het vliegverkeer was platgelegd en de piloten stonden in de menigte', vertelt ze aan RTL Boulevard.

De verhuizing uit Milaan verliep snel en stressvol. 'Het was een gedoe met alle dozen en koffers', gaat Yolanthe verder. 'Veel familieleden hebben geholpen. Ik was een beetje verdrietig maar het was snel weer goed.' Ook Wesleys zoontje Jessey vond het raar. Hij moest even huilen, maar heeft nu een tenuetje van Galatasaray.

Nu Wesley zijn medische testen achter de rug heeft gaat het veelbesproken voetbalstel woensdag op zoek naar een huis. Yolanthe: 'We hebben een heel goed gevoel, Wesley is echt superblij om hier te zijn. Het is een heel grote club en een hele mooie stad, we zijn dankbaar dat we dit mogen meemaken.' De brunette beseft goed waar de focus ligt. 'De afgelopen maand had Wes mij nodig en daarvoor heb ik werk moeten cancelen. Ik ben getrouwd en hij is de man waarmee ik oud wil worden, en dan moet je er voor elkaar zijn.'

Geruchten over een vermeende zwangerschap drukt ze de kop in. 'Ik ben nog niet zwanger en dat is ook niet iets waar we nu mee bezig zijn. We zijn wel goed aan het oefenen en dat gaat hartstikke goed', zegt ze lachend. 'Op een dag hopen we een heel mooi gezinnetje te mogen stichten, maar nu richten we ons op de overstap en de verhuizing.' Volgens Yolanthe moet werkelijk alles geregeld worden; van nieuwe telefoonnummers tot een nieuw huis tot het leren van de Turkse taal.

Meer over