Voetbalwedstrijd Eagles gaat niet door zonder politie-inzet

Korpsbeheerder Henk Jan Meijer van de politie IJsselland wil dat er gewoon agenten beschikbaar zijn om de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles - FC Den Bosch in Deventer vrijdag te begeleiden. Actievoerende politiebonden kondigden vandaag aan dat er geen agenten zouden zijn omdat er tegelijkertijd een actievergadering is.

Politieagenten hebben aan de rand van de stad Deventer een kordon opgeworpen om ADO Den Haag-supporters tegen te houden op weg naar de wedstrijd tegen GA Eagles. Archieffoto. Beeld ANP
Politieagenten hebben aan de rand van de stad Deventer een kordon opgeworpen om ADO Den Haag-supporters tegen te houden op weg naar de wedstrijd tegen GA Eagles. Archieffoto.Beeld ANP

Meijer, die burgemeester van Zwolle is, heeft nu een kort geding tegen de bonden aangespannen. Dit meldde de gemeente Deventer vandaag.

Het kort geding vindt morgen om 13.30 uur plaats in de rechtbank Zwolle-Lelystad in Zwolle. Mocht de rechter de eis van Meijer niet toewijzen, dan zet burgemeester Andries Heidema van Deventer een streep door de wedstrijd. De match gaat dus in elk geval niet door zonder politie-inzet.

Meer over