Voetbalsters FC Twente weer landskampioen

De voetbalsters van FC Twente hebben de titel veroverd in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer Tommy Stroot versloeg ADO Den Haag tijdens de voorlaatste speelronde met 1-0, door een doelpunt in de 87e minuut van Anna-Lena Stolze.

ANP
De voetbalsters van FC Twente hebben de titel veroverd in de Eredivisie Vrouwen. Beeld Pro Shots / Ron Jonker
De voetbalsters van FC Twente hebben de titel veroverd in de Eredivisie Vrouwen.Beeld Pro Shots / Ron Jonker

Omdat achtervolger PSV met 3-2 verloor van Ajax, is FC Twente al zeker van het kampioenschap.

Supporters van Twente staken buiten de Sportcampus Diekman vuurwerk af om de zevende landstitel van de vrouwenploeg te vieren. De voetbalsters uit Enschede veroverden in 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2019 ook de titel. Het vorige seizoen werd zonder kampioen afgesloten vanwege de coronacrisis.

Het leek er lang op dat de titelstrijd pas volgende week beslist zou worden in Eindhoven, bij PSV - FC Twente. Het duurde tot de 87e minuut tot de ploeg van Stroot het bevrijdende doelpunt wist te maken op het kunstgras in Enschede. “Ongelooflijk, dit is hartstikke mooi,” zei Stolze, de Duitse die scoorde. PSV verloor in Amsterdam van Ajax, waardoor de achterstand opliep tot een onoverbrugbare 4 punten.

Groot feest

Aanvoerster Renate Jansen kreeg uit handen van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee de kampioensschaal. Het was het startsein voor een groot feest, zowel op als buiten het complex van Twente.

Met de landstitel nam Stroot in stijl afscheid. De 32-jarige Duitser, die vijf jaar bij Twente werkte, stapt over naar de Duitse topclub VfL Wolfsburg. Hij krijgt daar met Dominique Janssen, Shanice van de Sanden en de zomeraanwinsten Joëlle Smits (PSV), Jill Roord (Arsenal) en Lynn Wilms (FC Twente) heel wat Nederlandse internationals onder zijn hoede.

Meer over