Nieuws

Voetbalsters Ajax overklassen FC Twente in bekerwedstrijd

Ajax Vrouwen hebben de halve finale van de beker bereikt. Het team van Danny Schenkel won verrassend makkelijk van FC Twente. Het werd 1-5 in Enschede.

Het Parool
Ajax-speler Jonna van de Velde kijkt naar de actie van Kayleigh van Dijk. Beide speelsters maakten een doelpunt in het bekerduel.  Beeld Pro Shots / Remko Kool
Ajax-speler Jonna van de Velde kijkt naar de actie van Kayleigh van Dijk. Beide speelsters maakten een doelpunt in het bekerduel.Beeld Pro Shots / Remko Kool

De score in de wedstrijd tussen de huidig nummers één en twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen werd geopend door FC Twente. Al na zeven minuten schoot Kayleigh van Dooren raak. Tien minuten later kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van oud-Ajaxspeler Kika van Es.

De goal zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Nog voor rust kwam Ajax op voorsprong dankzij een goede actie van Chasity Grant. Ze omspeelde de keeper en schoof de bal vervolgens in het lege doel.

In de tweede helft liep Ajax verder uit. Jonna van de Velde maakte kort na rust de 1-3. Romée Leuchter zette na 53 minuten spelen de 1-4 op het scorebord. In slotfase bepaalde uitblinker Chasity Grant de eindstand: 1-5.

Door de overwinning stromen de Ajax Vrouwen door naar de halve finale van het bekertoernooi. Hierin wordt ADO Den Haag, PSV of Excelsior de tegenstander.

Meer over