Vierde finale Henin

PARIJS - Justine Henin heeft voor de vierde keer in haar loopbaan de finale van Roland Garros bereikt.De Belgische titelverdedigster ontdeed zich in de halve finales met 6-2, 6-2 van Jelena Jankovic. Henin won Roland Garros in 2003, 2005 en 2006. Ze speelt morgen in de finale tegen Jankovic' landgenote Ana Ivanovic.

Henin kan zaterdag in de voetsporen treden van Monica Seles. Zij was in 1992 de laatste speelster die in Parijs een trilogie wist te voltooien. Door de nederlaag van Sjarapova behoudt Henin ongeacht het resultaat in de finale de eerste positie op de wereldranglijst.

Jankovic slaagde er niet in het Henin moeilijk te maken. Ook in de vijf eerdere onderlinge confrontaties lukte dat niet. De Belgische brak in de vierde game de opslag van de Servische en legde zo de basis voor de winst in de eerste set. In de tweede doorgang kwam Henin al snel op een 3-1-voorsprong. Jankovic leek de spanning nog even terug te brengen door de servicegame van Henin te veroveren. Maar direct daarna moest ze haar opslag weer inleveren. Henin nam het heft daarna in handen en maakte de partij op haar eerste wedstrijdpunt met 6-2 af. (ANP, GPD)

© Het Parool, 08-06-2007

Meer over