Vierde F1-podium Max Verstappen in Duitsland

Max Verstappen is voor de vierde keer in zijn jonge Formule 1-loopbaan op het podium van een Grand Prix geëindigd. In de Grote Prijs van Duitsland reed de achttienjarige Nederlander op de Hockenheimring naar de derde plaats, achter winnaar Lewis Hamilton (Mercedes) en zijn teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo.

null Beeld epa
Beeld epa

Verstappen trekt daarmee de succesvolle lijn door bij Red Bull Racing, waar hij met een zege (Spanje) debuteerde en twee tweede plaatsen (Oostenrijk en Groot-Brittannië) bevocht. Hij wist in Duitsland Mercedes-coureur Nico Rosberg, die hem in de 30e ronde een kunstje flikte en daarvoor bestraft werd, overtuigend van het podium te houden.

Op de Hockenheimring beleefde Verstappen een droomstart waarin hij in de eerste bocht opschoof naar de tweede plaats. Hij profiteerde maximaal van een beroerd vertrek van polesitter Nico Rosberg en ging vervolgens brutaalweg buitenom bij de Australiër Daniel Ricciardo. 'Ik nam de eerste bocht ietsjes beter', grapte de Limburger meteen na de race, voordat hij ten overstaan van duizenden Nederlandse fans het podium werd opgestuurd.

In de loop van de race moest Verstappen zijn teamgenoot wegens een andere bandenstrategie laten passeren. Ricciardo bleef Verstappen op nieuwe banden in zijn laatste run enkele tellen voor.

Voor Hamilton was het zijn derde zege in de Grote Prijs van Duitsland, na die van 2008 en 2011. Bovendien behaalde de Brit zijn 49e overwinning in een Grand Prix in de Formule 1 en zijn vierde achtereenvolgende zege dit seizoen. De drievoudig wereldkampioen reed op de Hockenheimring een eenzame en superieure race en bleef vrijwel voortdurend aan de leiding.

Hij verstevigde daardoor zijn leidende positie in de tussenstand van de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Door het dubbele podium van de Red Bulls is dit team nu Ferrari gepasseerd in het teamklassement van de constructeurs. De renstal van de energiedrankfabrikant lijkt daarmee definitief terug als voornaamste uitdager van de superieure Mercedessen.

Meer over