Nieuws

Verhoeven en Hari vechten toch om wereldtitel

Bij het gevecht tussen de kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari staat toch de wereldtitel op het spel. In eerste instantie zou het op zaterdag 21 december in Arnhem alleen om eer en prestige gaan, net als drie jaar geleden in Oberhausen.

ANP
In 2016 stonden Verhoeven en Hari al eerder tegen elkaar, toen won Verhoeven vanwege een blessure bij Hari.
 Beeld ANP/Koen van Weel
In 2016 stonden Verhoeven en Hari al eerder tegen elkaar, toen won Verhoeven vanwege een blessure bij Hari.Beeld ANP/Koen van Weel

Op verzoek van de fans heeft organisator Glory nu toch besloten er een wereldtitelgevecht van te maken. “Alle partijen waren het erover eens dat we de fans willen geven wat ze wensen,” aldus directeur Marshall Zelaznik. “We bevestigen hierbij dat tijdens Collision 2 het wereldkampioenschap zwaargewicht op het spel staat.”

Verhoeven (30) is al jarenlang de kampioen zwaargewichten bij Glory. De Brabander verdedigde al acht keer met succes zijn kampioensgordel. De laatste keer was in september vorig jaar, in de Johan Cruijff Arena tegen de Braziliaan Guto Inocente.

“Badr sprak heel zelfverzekerd tijdens de persconferentie, dus oké: laten we de inzet verhogen”, aldus Verhoeven, die zijn contract bij Glory met enkele jaren heeft verlengd. “Glory is mijn huis. De zwaargewicht-belt is mijn belt. Dichterbij dan de belt om mijn middel zal Badr nooit komen.”

Hari (34), terug in de ring na een gevangenisstraf en een dopingschorsing, zegt klaar te zijn voor het duel met de wereldkampioen. “Mijn miljoenen fans verdienen een echt titelgevecht. Op 21 december zal de hele wereld zien dat niemand kan concurreren met Badr Hari.”

Het gevecht tussen Verhoeven en Hari gaat over vijf rondes. Over het prijzengeld doet Glory geen mededelingen. De 25.000 kaarten die aanvankelijk beschikbaar waren, zijn zo goed als uitverkocht. Glory heeft inmiddels extra zitplaatsen beschikbaar gesteld.

Meer over