Veltman keert terug in selectie van Ajax

Joël Veltman keert terug in de selectie van Ajax. De verdediger kan woensdag spelen in de bekerwedstrijd tegen FC Twente.

ANP
Joël Veltman in duel met Luuk de Jong van PSV. Beeld anp
Joël Veltman in duel met Luuk de Jong van PSV.Beeld anp

De aanvoerder van de Amsterdammers moest zondag de gewonnen competitietopper in Alkmaar tegen AZ (1-2) overslaan vanwege een schorsing.

egen AZ begon Deyovaisio Zeefuik op de plek van Veltman. De rechtsback moest na een zwakke eerste helft echter al in de rust plaatsmaken voor de Colombiaanse debutant Luis Manuel Orejuela.

De terugkeer van Veltman in de wedstrijdselectie gaat ten koste van de jonge middenvelder Noussair Mazraoui. Ajax gaat zonder de al langer geblesseerde Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Václav Cerny, Benjamin van Leer en Amin Younes naar Enschede. Begin deze maand liet Ajax voor de competitie twee punten liggen bij FC Twente (3-3).

Trainer Marcel Keizer maakte in de vorige bekerduels tegen Scheveningen en De Dijk van de gelegenheid gebruik veel spelers te sparen. Hij wilde niet zeggen of hij ook tegen FC Twente spelers aan de kant gaat houden. ,,Natuurlijk houden we rekening met het competitieduel van zondag met Willem II. Maar we willen ook graag een rondje verder."

Ajax geeft in bekerduels vaak de tweede doelman een kans. Voor Keizer is het nog geen uitgemaakte zaak dat Kostas Lamprou tegen FC Twente in actie mag komen nu Van Leer is weggevallen. ,,Kostas doet het goed maar het is niet zo dat je dan een wedstrijd krijgt," zei de trainer die André Onana ook in zijn selectie heeft opgenomen.

Trainer Gertjan Verbeek heeft al laten weten dat hij Ajax met zijn sterkst beschikbare ploeg gaat bestrijden. Hij heeft zelfs een trainingskamp met zijn ploeg in De Lutte belegd voor het duel in achtste finale waarvoor al ruim 25.000 kaarten zijn verkocht.

Meer over