Van Grunsven ziet af van rechtszaak

ERP - Dressuuramazone Anky van Grunsven heeft besloten af te zien van de rechtszaak die ze eerder tegen de hippisch journaliste Astrid Appels had aangespannen. In een verklaring zegt de drievoudig olympisch kampioene dit te doen vanwege een ''inschattingsfout over de strategie van de tegenpartij.''

Volgens Van Grunsven werden haar paarden op een internetsite in verband gebracht met een omstreden trainingssysteem. Daarom startte ze een bodemprocedure. Vervolgens ontstond een veel bredere discussie. Er werden zelfs Kamervragen gesteld, onder meer over uitlatingen die Van Grunsvens man en bondscoach Sjef Janssen zou hebben gedaan.

''De door de tegenpartij groots opgezette en unfaire publiciteitscampagne heeft naast zeer positieve ook negatieve discussies teweeggebracht'', stelt Van Grunsven in een toelichting. Ze vindt het in het belang van de sport, maar ook vanwege de privacy van haar familie, niet verantwoord de procedure nog langer voort te zetten.

Veel te ver

Vooral de Kamervragen, gesteld aan demissionair minister Gerda Verburg van LNV, gingen haar veel te ver. ''Deze vragen hebben niets van doen met de procedure tegen Appels. Rand- en privacyzaken voeren opeens de boventoon.''

Van Grunsven wil zich vanaf nu volledig concentreren op haar dagelijkse werkzaamheden, familie en de sport. In de loop van september reist ze af naar Kentucky voor de Wereldruiterspelen, het officiële WK paardensport. Ze neemt deel aan het onderdeel reining. In de dressuurequipe is ze reserve. (ANP)

Dressuuramazone Anky van Grunsven. ANP Beeld
Dressuuramazone Anky van Grunsven. ANP
Meer over