Van Gaal is er bijna uit en weet 20 namen voor Brazilië

Bondscoach Louis van Gaal heeft zojuist een persconferentie gegeven in Lagos, Portugal. Allereerst complimenteerde hij Wesley Sneijder, vervolgens vertelde de bondscoach over het 5-3-2-systeem en de 23-koppige selectie voor het WK in Brazilië. '20 spelers zijn zeker van een selectie.'

Tim Reedijk
null Beeld epa
Beeld epa

De spelers worden vóór het duel met Ghana van zaterdag ingelicht over de definitieve selectie. Ook het duel van Jong Oranje woensdag tegen Schotland, waar Rekik, Boëtius, Vilhena en Promes voor zijn geselecteerd, laat Van Gaal afwegen in zijn beslissing.

Het lijkt er tevens op dat Van Gaal kiest voor het 5-3-2-systeem. 'Het gaat erom dat de spelers én de staf in het systeem geloven. Ik vind dat we momenteel allemaal behoorlijk op dezelfde golflengte zitten. Dat is leuk om te ervaren en dat kan tot wat moois leiden,' vertelt Van Gaal. 'Maar de weerstand is heel hoog,' wijst hij op de duels met Spanje, Australië en Chili.

Lagos
De bondscoach is tevreden over het trainingskamp dat Oranje belegde in Lagos. 'De locatie en de velden waren top. Deels kozen we voor Portugal om de spelers te laten acclimatiseren aan de omstandigheden in Brazilië. De eerste dagen lukte dat niet, het was niet zo warm. Wel hebben we tactisch en conditioneel goed kunnen trainen. We hebben een topsportklimaat gecreëerd,' lichtte hij toe.

Meer over