Van der Sar acht kans op arbitrage in zaak-Nouri groot: ‘Zijn er niet uitgekomen’

Ajax en de familie van Abdelhak Nouri zijn het nog altijd niet eens over de verdere afhandeling van de zaak omtrent de voetballer, die in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte en daar zwaar hersenletsel aan heeft overgehouden. Directeur Edwin van der Sar acht de kans daarom groot dat er een rechter aan te pas moet komen.

Het Parool
Edwin van der Sar. Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe
Edwin van der Sar.Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe

“De schrijver van het boek over ‘Appie’ (Khalid Kasem, red.) heeft vorig jaar al aangegeven dat de kans op een arbitragezaak groot is, en dat klopt,” vertelde Van der Sar zondagmiddag aan de NOS. “We hebben met de familie en de juristen gesproken en daar zijn we niet uitgekomen. Dat is heel erg jammer. Voor ons, maar ook voor de familie. Ook zij zouden daar waarschijnlijk graag een stap met ons in hebben gemaakt, maar dat is dus niet gelukt. Dat geeft de moeilijkheid van de situatie wel aan.”

De arbitragezaak zal gaan om bijvoorbeeld een schadevergoeding die Ajax nog moet betalen aan de familie. Het contract van Nouri liep afgelopen zomer af en Ajax heeft die verbintenis gerespecteerd. Er is echter nog geen overeenkomst voor een schadevergoeding voor de middenvelder, die volgens sommigen minstens zo talentvol was als enkele oud-ploeggenoten die nu voor veel geld in het buitenland voetballen.

Meer over