Van der Poel bevestigt verrassende rentree in Milaan-San Remo

Mathieu van der Poel maakt zaterdag een verrassende rentree in Milaan-Sanremo. De wielrenner, die terugkomt van rugproblemen, staat aan de start van de eerste grote voorjaarsklassieker.

ANP
Mathieu van der Poel (rechts) bij de vorige editie van Milaan San Remo, in 2021. Beeld Getty Images
Mathieu van der Poel (rechts) bij de vorige editie van Milaan San Remo, in 2021.Beeld Getty Images

Van der Poel zou eigenlijk pas volgende week in de Italiaanse rittenkoers Settimana Internazionale Coppi e Bartali terugkeren in het peloton. Omdat heel wat ploeggenoten van Alpecin-Fenix ziek of geblesseerd zijn, gaat hij echter zaterdag al weer koersen. De organisatie van Milaan-San Remo kreeg de afgelopen dagen de ene na de andere afmelding binnen van prominente renners. Zo ontbreken de oud-winnaars Jasper Stuyven (2021), Julian Alaphilippe (2019) en John Degenkolb (2015) en ook onder anderen Caleb Ewan, Oliver Naesen en Sam Bennett meldden zich af vanwege ziekte.

Zonder verwachtingen

‘Hoewel zijn trainingen de afgelopen weken naar tevredenheid zijn verlopen en zijn rugproblemen lijken te verdwijnen, wil de ploegleiding geen enkele druk leggen op Mathieu,’ staat in een bericht van Alpecin-Fenix. ‘Hij doet mee aan Milaan-San Remo zonder verwachtingen of ambities.’ Van der Poel gaat ook volgende week koersen in Italië.

De 27-jarige Van der Poel besloot begin dit jaar zijn veldritseizoen te beëindigen vanwege aanhoudende rugklachten en liet zich in januari ook opereren aan een knie. De viervoudig wereldkampioen veldrijden reed op 27 december zijn laatste wedstrijd: toen stapte hij af tijdens de Superprestigecross in Heusden-Zolder. Hij werkte de afgelopen weken in Spanje toe naar zijn rentree.

Een maand op de bank liggen

“De afgelopen maanden waren niet zo leuk, ik had al sinds de Tour de France van vorig jaar problemen”, aldus Van der Poel. “Het belangrijkste wat ik heb gedaan, is een maand op de bank liggen en mijn rust nemen. Het was uiteindelijk de juiste beslissing om mijn veldritseizoen eerder te beëindigen.”

Eerder werd al bekend dat Dwars door Vlaanderen (30 maart) en de Ronde van Vlaanderen (1 april) op het programma van Van der Poel staan.

Meer over