Update

Van Barneveld gooit nine-darter

Raymond van Barneveld heeft vandaag tijdens het tweede Players Championship in Dublin een nine-darter gegooid. De Hagenaar deed dat in de vierde ronde van het toernooi tegen zijn grote Engelse rivaal Phil Taylor. Die prestatie hielp hem niet naar de kwartfinale. 'Barney' verloor het duel met 5-6.

Redactie/ANP
Raymond van Barneveld. Beeld AP
Raymond van Barneveld.Beeld AP

Taylor denderde door naar de finale, maar trof daarin - en dat gebeurt hem zelden - zijn meerdere. Landgenoot Justin Pipe was de gelukkige. Hij profiteerde met een 13-darter in de beslissende leg, nadat de favoriet dubbel 20 voor de zege had gemist. Voor Pipe was het zijn eerste titel, met de bijbehorende premie van 7000 euro, als professional.

Vincent van der Voort was in dit 22e toernooi van het PDC-circuit de beste Nederlander. Hij verloor in de kwartfinale met 3-6 van Wes Newton, die in de derde ronde ook al te sterk was voor Roland Scholten. Van Barneveld schakelde in dezelfde fase Jelle Klaasen uit.

Taylor, die dit seizoen evenals Van Barneveld maar af en toe meedoet in het Players Championship, was zaterdag wel de beste in Dublin. 'The Power' versloeg Michael van Gerwen met 6-3. De Brabander, die 3500 euro opstreek, had een topdag in de Ierse hoofdstad. Hij versloeg onder anderen Mark Webster, Gary Anderson en Mervyn King.

Ook tegen Taylor gooide hij sterk, maar na 3-3 bleek de Engelsman met onder meer een 11- en 12-darter net iets trefzekerder op de dubbels. Van Gerwen haalde in zijn slotpartij een gemiddelde van 101,67 punten per beurt, Taylor deed het met ruim 104 per drie pijlen nog net iets beter.

Meer over