US Open: Venus Williams in derde ronde

Venus Williams serveert in de wedstrijd tegen Rossana de Los Rios. Foto AP/Julie Jacobson Beeld
Venus Williams serveert in de wedstrijd tegen Rossana de Los Rios. Foto AP/Julie Jacobson

NEW YORK - Venus Williams heeft moeiteloos de derde ronde bereikt van het US Open. De Amerikaanse tennisster, die het evenement in New York tweemaal won, versloeg de Paraguayaanse Rossana de los Rios met 6-0 6-3, zonder goed te spelen.

De als zevende geplaatste Wimbledonkampioene, die veel onnodige fouten maakte, treft nu de Oekraïense Alona Bondarenko. Deze had tegen de Duitse Sabine Lisicki drie sets nodig.

Dinara Safina, zesde op de voorrangslijst, ging door ten koste van de Italiaanse Roberta Vinci: 6-4 6-3. De Russin won sinds Wimbledon zeventien partijen en verloor in die periode alleen de olympische finale tegen haar landgenote Elena Dementjeva.

Op Flushing Meadow imponeerde de 22-jarige Safina donderdag in het bijzonder met haar service. ''En er is nog ruimte voor verbetering. Hopelijk in de volgende wedstrijd. Ik heb mijn wapens gevonden op de baan en gebruik ze nu ook. Ik weet nu veel beter wat ik moet doen.''

De Poolse ster Agnieszka Radwanska (9) had alleen in de tweede set veel te stellen met de Colombiaanse Mariana Duque: 6-0 7-6 (7-3). (ANP)

null Beeld
Meer over