United komt met gelijkspel tegen Stoke nog goed weg

Manchester United is het nieuwe jaar teleurstellend begonnen. De ploeg van manager Louis van Gaal, derde op de ranglijst, kwam vandaag niet verder dan 1-1 bij middenmoter Stoke City. Ryan Shawcross zette de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. Radamel Falcao herstelde het evenwicht halverwege de eerste helft en redde daarmee een punt voor United.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Van Gaal wist in Stoke-on-Trent vrijwel direct wat voor wedstrijd zijn ploeg tegemoet zou gaan. De thuisploeg kreeg na twee minuten een hoekschop. Zoals gebruikelijk werd Peter Crouch gezocht en gevonden. De boomlange spits kopte krachtig in waarna Shawcross de bal bewust van richting veranderde en doelman David de Gea kansloos maakte. Dat was typerend voor het spel van Stoke.

United moest in de achtervolging en daar nam Robin van Persie het voortouw in. De Nederlandse spits wist evenwel niet te scoren, wat hij in zijn carrière al tien keer eerder tegen Stoke deed in de Premier League. Falcao schoot wel met scherp. De Colombiaan reageerde attent toen Michael Carrick een hoekschop met het hoofd verlengde.

Even daarvoor claimde United een strafschop toen verdediger Luke Shaw tegen de arm van Jonathan Walters kopte. Arbiter Michael Oliver gaf de penalty echter niet, maar had die in de tweede helft wel moeten geven aan Stoke. Crouch kopte van dichtbij op de arm van Chris Smalling, maar ook nu floot Oliver niet.

United kwam in de tweede helft af en toe met de schrik vrij, met name toen Crouch op de paal kopte. Aan de andere kant was Van Persie dicht bij de 1-2, maar zijn volley eindigde naast het doel. Rafael zag vlak voor tijd zijn schot worden geblokt door Erik Pieters, die net als Van Persie het hele duel in het veld stond, maar dan bij Stoke.

United blijft door de remise steken op 37 punten na twintig wedstrijden. Het gat met nummer twee Manchester City bedraagt zes punten, maar de 'Citizens' komen later vandaag nog in actie tegen Sunderland.

Southampton, vierde, kan het gat met United verkleinen naar één punt. Dat moet de formatie van Ronald Koeman wel winnen van Arsenal, dat eveneens op één punt van United kan komen.

Meer over