Update

Uitgeschakelde Sijsling: Ik liep in het rood

Tennisser Igor Sijsling is er vandaag niet in geslaagd door te dringen tot de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament. De Amsterdammer ging in Rotterdam met 6-1 6-7 (7) 7-5 onderuit tegen de Fin Jarkko Nieminen.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Sijsling kwam met de eindzege bij het challengertoernooi in het Franse Quimper op zak naar Ahoy. Hij werkte in de tweede set een wedstrijdpunt weg. In de derde set liet hij zich behandelen aan zijn rug, maar kwam toch terug van een 4-1-achterstand. Hij kreeg bij een stand van 5-5 nog een breekpunt, maar benutte dat niet.

Sijsling slaagde er daarna niet in zijn eigen servicebeurt te behouden.

'Ik liep echt in het rood'', verklaarde Sijsling na zijn nederlaag in drie sets. 'Ik had een goede maar ook heftige week bij het challengertoernooi. Ik heb veel gespeeld, moest daarna gelijk vliegen en met de trein. Ik had geen top voorbereiding.'

Sijsling won vorige week het challengertoernooi in het Franse Quimper. 'Ik moest daardoor wel wennen aan de baan en de omstandigheden hier. Maar vooral die vermoeidheid brak me toch op.'

Nieminen, die vorige week vanwege een polsblessure de enkelpartijen in de Davis Cup-wedstrijd met Nederland liet schieten, besliste de wedstrijd met 7-5. Hij speelt in de tweede ronde tegen de Pool Lukasz Kubot.

Meer over