Podcast Branie

Treft Ajax met Benfica een ‘typische’ Portugese afbraakploeg?

Inter! Of nee, wacht: toch Benfica! De loting voor de achtste finale van de Champions League moest opnieuw. De opname van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, werd voor de gelegenheid een paar uur uitgesteld, om Ajax’ tegenstander in de achtste finale van de Champions League heet van de naald te kunnen analyseren.

Het Parool

Presentator Menno Pot, Parooljournalist Dick Sintenie en ‘Showtime’-redacteur Reinand Visscher nodigden meesteranalist Sam Planting uit om de Portugese ploeg door te lichten.

“Benfica staat in de Portugese competitie net iets onder Sporting,” zegt Planting, “maar Benfica heeft eigenlijk een betere selectie, al hebben ze achterin drie dertigplussers staan. Het is voor Ajax een tamelijk gunstige loting, denk ik.”

Aan de Branietafel moet natuurlijk ook Ajax – AZ worden besproken: Ajax verloor met 1-2 en is de koppositie kwijt. “Spelers als Klaassen en Tagliafico zitten de laatste tijd op de bank,” zegt Dick Sintenie. “Dat pikken ze zolang het team wint. Ik vind dat Ten Hag nu wel moet ingrijpen.”

Maar dóet de Ajaxtrainer dat ook? Volgende week blikt Branie ongetwijfeld terug op de opstellingen die de trainer het veld instuurt in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht en daarna de Klassieker tegen Feyenoord, in een lege Kuip.

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

null Beeld Moker Ontwerp
Beeld Moker Ontwerp
Meer over