Update

'Transfer afgeketst door eisen El Hamdaoui'

Mounir El Hamdaoui en Ajax zijn nog steeds niet van elkaar verlost. De aanvaller wilde vanavond zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij Fiorentina. Maar de Italiaanse club en El Hamdaoui bereikten uiteindelijk geen overeenstemming met de Amsterdamse club.

Redactie/ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Ajax en Fiorentina waren afgelopen weekeinde al akkoord over een afkoopsom van 2 miljoen euro, die met bonussen kon oplopen tot 3 miljoen euro. Maar de club uit Florence kon tot dinsdagavond geen bankgarantie overleggen. Daarbij bleven El Hamdaoui en Ajax het oneens over de voorwaarden voor de ontbinding van het contract van de spits.

Ajax ontkent de lezing van Fiorentina dat de gevraagde bankgarantie de oorzaak is van het afketsen van de transfer van Mounir El Hamdaoui. Volgens technisch directeur ging het juist mis met de ontbinding van het contract van de Marokkaan bij de Amsterdammers.

'De bankgarantie was het echte probleem niet', zegt Blind tegen Voetbal International. 'Het ging om de ontbinding van het contract van Mounir bij Ajax. De speler en zijn zaakwaarnemer kwamen met stevige extra financiële voorwaarden. Terwijl daar nooit sprake van is wanneer een contract vanwege een transfer wordt ontbonden. Normaliter geef je elkaar een hand en gaat ieder zijn weg.'

De clubleiding van Ajax ontving dinsdag ook niet zoals afgesproken een eerste betaling voor de aanvaller, die door trainer Frank de Boer naar het beloftenteam van de Amsterdamse club is verbannen. De zaakwaarnemer van El Hamdaoui liet maandag weten dat zijn cliënt eigenlijk recht had op een fikse schadevergoeding. In zijn ogen heeft Ajax de loopbaan van El Hamdaoui beschadigd.

Meer over