Podcast Branie

‘Timber en Taylor sleurden Ajax er doorheen in Nijmegen’

Nog vier wedstrijden te gaan. Ajax moet nog drie keer winnen om de landstitel veilig te stellen. Zaterdag nam de ploeg van Ten Hag een lastige en belangrijke horde in Nijmegen, waar NEC door een late 0-1 van Brobbey werd verslagen.

Het Parool

Bij Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, zijn ze er inmiddels aan gewend: niets gaat nog vanzelf, Ajax moet worstelend over de finish.

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Showtime-redacteur Bademba Barrie constateren dat de routiniers in de aanvalslinie (Berghuis, Haller en Tadic) er in Nijmegen weinig tot niets van terecht brachten. In plaats daarvan stonden de jongelingen op: Jurriën Timber en Kenneth Taylor sleepten Ajax er in de tweede helft doorheen.

“Met Taylor in plaats van Álvarez is er meteen meer voetbal op het middenveld,” zegt Bademba Barrie. “Eigenlijk vind ik, als Ajacied, dat het zo hoort te zijn bij Ajax: drie voetballende, vooruitdenkende middenvelders.”

Ondertussen worden de contouren van een nieuw Ajax voor volgend seizoen zichtbaar. De eerste contacten met de beoogde nieuwe trainer Alfred Schreuder zijn gelegd, bevestigt Dick Sintenie. “Klaas-Jan Huntelaar gaat lekker fanatiek tekeer als nieuw lid van het technisch kader. Hij is enorm gretig. Er zullen spelers vertrekken, dat heeft Ajax ook nodig. Maar het fundament staat. Ook het Ajax van volgend seizoen zal worden gebouwd rond de routiniers Blind en Tadic, of de criticasters dat nou leuk vinden of niet.”

Nog drie keer winnen. Branieluisteraars kunnen deze week trouwens óók drie keer winnen. Via het Twitteraccount geeft Branie mooie prijzen weg.

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

null Beeld Moker Ontwerp
Beeld Moker Ontwerp
Meer over