Tiger Woods voor het eerst in 15 jaar buiten top 50

Tiger Woods is dit weekeinde buiten de top vijftig beland van 's werelds beste professionele golfspelers. Dat is een situatie die zich sinds 13 oktober 1996 niet meer heeft voorgedaan, meldt de nieuwszender CNN.

Redactie
Tiger Woods eerder dit jaar in actie tijdens de Masters op de baan van Augusta, in de Amerikaanse staat Georgia. Beeld AP
Tiger Woods eerder dit jaar in actie tijdens de Masters op de baan van Augusta, in de Amerikaanse staat Georgia.Beeld AP

Eind vorige week prijkte de 35-jarige Woods precies op plaats 50. Daarvan werd hij verdrongen door de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, die gisteren in Schotland bij het Dunhill Links-toernooi met zijn gedeelde vijfde plek precies genoeg punten verzamelde om Woods voorbij te streven.

Woods' laatste toernooizege was in november 2009, toen hij de Australian Masters won. Daarna werd hij getroffen door huwelijksproblemen die bij de voorheen bijna onaantastbare speler kennelijk een vormcrisis veroorzaakten.

Zijn eerstvolgende wedstrijd staat deze week op het programma, als hij aantreedt in Corde Valley, Californië, bij de Frys.com Open. Woods is wel geselecteerd voor het Amerikaanse team dat volgende maand deelneemt aan het toernooi om de Presidents Cup in Australië.

Meer over