Tiger Woods afgetroefd in laatste ronde

Lang leek golfer Tiger Woods dit weekeinde op de baan van Pebble Beach, aan de Californische kust, op weg naar zijn eerste overwinning in de PGA Tour sinds ruim twee jaar. Maar waar zijn directe opponent Phil Mickelson gisteren met een vlekkeloze 64 slagen opstoomde naar de overwinning, liet Woods het in de laatste rondgang volkomen liggen: met 75 slagen zakte hij in het eindklassement naar de gedeelde 15de plek.

Redactie
Woods gisteren bij de laatste hole op Pebble Beach. Beeld reuters
Woods gisteren bij de laatste hole op Pebble Beach.Beeld reuters

Woods noemde zijn gebrek aan daadkracht in de laatste ronde frustrerend. 'Ik had vandaag alleen maar goed hoeven beginnen, en dat heb ik verzuimd. Ik dacht dat ik het in het middengedeelte nog wel kon rechtzetten, maar in plaats daarvan ging ik juist de tegenovergestelde richting uit.'

Op de zevende, achtste en negende hole liet hij opeenvolgende bogeys noteren. Daarna raakte Woods, de nummer 18 van de wereld, niet meer op stoom. Zelf vond hij dat het beter ging dan de score uiteindelijk aangaf, 'maar mijn putts waren vreselijk'. Liefst 31 van zijn 75 slagen maakte hij gisteren op de green.

Meer over