Plus

Tennisser Alexander Zverev komt pas om vijf uur ’s nachts als winnaar van de baan

Tennisser Alexander Zverev heeft op het ATP-toernooi van Acapulco tot even voor vijf uur ’s nachts op de baan gestaan om de Amerikaan Jenson Brooksby te verslaan.

ANP
Alexander Zverev tijdens zijn wedstrijd tegen Jenson Brooksby. Beeld EPA
Alexander Zverev tijdens zijn wedstrijd tegen Jenson Brooksby.Beeld EPA

De Duitser, de nummer 3 van de wereld, moest op het Mexicaanse hardcourt diep gaan om in de eerste ronde Brooksby te verslaan. Zverev, titelverdediger in Acapulco, werkte in de tweede set twee matchpoints weg en trok de partij alsnog naar zich toe: 3-6, 7-6 (10) en 6-2. De partij begon ruim na middernacht en duurde bijna 3,5 uur.

Volgens de ATP is het nog niet eerder voorgekomen dat een partij op de tour zo laat eindigde. Het vorige record stond op naam van de Australiër Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis uit Cyprus, die op de Australian Open van 2008 pas om vier minuten over half vijf ’s ochtends klaar waren. De slijtageslag tussen Zverev en Brooksby in Acapulco eindigde nog 21 minuten later, om vijf minuten voor vijf. De toeschouwers op de volgepakte tribunes rond het centercourt gaven de twee tennissers na afloop een staande ovatie.

De Duitser en de Amerikaan konden pas ver na middernacht de baan op omdat de twee partijen daarvoor ook lang duurden. Het kostte de Amerikaan John Isner ruim drie uur om de uit Spanje afkomstige Fernando Verdasco te verslaan.Ook de partij tussen de Amerikaan Stefan Kozlov en de Bulgaar Grigor Dimitrov nam bijna 3,5 uur in beslag.

Meer over