PlusAchtergrond

Ten Hag verwacht doelpunten van Ronaldo bij Manchester United

Erik ten Hag heeft tijdens zijn presentatie als trainer van Manchester United benadrukt dat Cristiano Ronaldo deel uitmaakt van zijn plannen. Ronaldo’s toekomst bij de club was onzeker, maar Ten Hag nam de twijfels tijdens zijn eerste persconferentie in Engeland meteen weg.

ANP
John Murtough, technisch directeur van Manchester United, Erik ten Hag, de nieuwe trainer van de club, en zijn assistenten Mitchell van der Gaag en  Steve McClaren (middelste rij, v.l.n.r.) zondag tijdens het duel tussen Crystal Palace en Manchester United in stadion Selhurst Park in Londen. Beeld  John Sibley/Action Images via Reuters
John Murtough, technisch directeur van Manchester United, Erik ten Hag, de nieuwe trainer van de club, en zijn assistenten Mitchell van der Gaag en Steve McClaren (middelste rij, v.l.n.r.) zondag tijdens het duel tussen Crystal Palace en Manchester United in stadion Selhurst Park in Londen.Beeld John Sibley/Action Images via Reuters

Ronaldo keerde vorig jaar terug op Old Trafford en maakte dit seizoen achttien doelpunten in de Premier League. Desondanks was niet duidelijk of er voor de 37-jarige Portugees nog wel een toekomst was bij de club. Ten Hag liet daar geen twijfel over bestaan toen hem gisteren werd gevraagd of Ronaldo deel uitmaakt van zijn plannen.

“Natuurlijk. Wat ik van Ronaldo verwacht? Doelpunten”, aldus Ten Hag, die verder niets wilde zeggen over zijn plannen met de vedette van ManUnited. “Dat bespreek ik eerst met Ronaldo.”

Ten Hag zei uit te kijken naar een weerzien met Donny van de Beek, die onder zijn leiding excelleerde bij Ajax, maar bij Manchester United nog weinig indruk kon maken.

De 52-jarige trainer arriveerde afgelopen week al in Engeland en zat zondag op de tribune bij de laatste competitiewedstrijd van Manchester United. Hij zag zijn nieuwe ploeg met 1-0 verliezen van Crystal Palace.

“Dit is de eerste keer dat ik op Old Trafford ben,” zei Ten Hag een dag later tijdens zijn presentatie als de nieuwe coach. “Ik ben erg onder de indruk van dit stadion, het voelt al als mijn thuis. Ik kan niet wachten tot onze eerste wedstrijd hier voor volle tribunes.”

Ten Hag werd op de persconferentie geconfronteerd met de woorden van Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal noemde de club waarvoor hij tussen 2014 en 2016 werkte onlangs een commerciële club in plaats van een voetbalclub. “Ik heb het gehoord, maar ik denk dat het niet zo is. Ik heb Louis gesproken tijdens de première van zijn film en meer mensen die ervaring hebben met deze club. Maar uiteindelijk trek ik mijn eigen lijn. Tegenwoordig is iedere club ook commercieel bezig, want je hebt die inkomsten nodig om in de top te kunnen meedoen. Maar voetbal staat op 1, 2 en 3 bij deze club.”

Ten Hag ziet een aantal overeenkomsten tussen Ajax en Manchester United. “Ten eerste het rode shirt. En beide clubs zijn gewend aan succes, dat is de grootste overeenkomst.”

Hij vertelde de Engelse pers ook dat Manchester United altijd al zijn favoriete club in Engeland is geweest.

Ten Hag en zijn assistenten Mitchell van der Gaag en Steve McClaren beginnen op 27 juni aan de voorbereiding. Twee weken daarna speelt ManUnited de eerste oefenwedstrijd, in de Thaise hoofdstad Bangkok tegen Liverpool.