Podcast Branie

‘Ten Hag moet bij zichzelf te rade gaan na blamage tegen Go Ahead Eagles’

Aan de Branietafel werd het al gevreesd: door 0-0 te spelen tegen Go Ahead Eagles heeft Ajax heeft de koppositie min of meer verspeeld. Het moet PSV naast zich dulden; Feyenoord kan Ajax door een inhaalduel te winnen zelfs voorbij. En dus worden er, ondanks de successen in de Champions League, kritische noten gekraakt in Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime.

Het Parool

“Natuurlijk zegt dit iets over de mentaliteit van de spelers,” zegt Parooljournalist Dick Sintenie, “maar Ten Hag zal ook bij zichzelf te rade moeten gaan. Hij moet nieuwe manieren verzinnen om tegenstanders te breken die met elf man op de rand van het strafschopgebied staan te wachten.”

Misschien biedt de jeugdopleiding uitkomst? Sintenie: “Misschien moet Ajax voor dit soort eredivisieduels de wedstrijdselectie anders inrichten en een keer plaats inruimen voor een type als Naci Ünüvar. Die kan creativiteit brengen op een middenveld dat de laatste weken te statisch is.”

Gelukkig zijn er ook vrolijker zaken te bespreken, zoals de glorieuze avond in Dortmund, de mooie woorden van Matthijs de Ligt en... de verjaardag van Remko Pasveer. André Onana is weer speelgerechtigd, maar de man met het knotje is voorlopig zeker van zijn plaats. Hij wordt de tweede 38-jarige (na Maarten Stekelenburg) die officiële minuten maakt in Ajax-1. Zo valt er in Branie toch nog iets te vieren.

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

null Beeld Moker Ontwerp
Beeld Moker Ontwerp