Tegenstanders Oranje in Nations League bekend

Het Nederlands voetbalelftal neemt het later dit jaar tijdens de tweede editie van de Nations League op tegen Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen. Dat is dinsdag door loting bepaald in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

ANP
De Portugese oud-voetballer Luis Figo tijdens de loting voor de A divisie van de Nations League. Beeld ANP
De Portugese oud-voetballer Luis Figo tijdens de loting voor de A divisie van de Nations League.Beeld ANP

Oranje is groepshoofd in poule 1 van divisie A. Poule 2 bestaat uit Engeland, België, Denemarken en IJsland. Portugal, Frankrijk, Zweden en Kroatië vormen groep 3 en poule 4 in divisie A bestaat uit Zwitserland, Spanje, Oekraïne en Duitsland.

De Nations League, de competitie voor landenploegen die veel oefenwedstrijden vervangt, gaat op 3 september van start. De zesde en laatste speelronde van de groepsfase is op 17 november. De vier groepswinnaars uit divisie A plaatsen zich voor de finaleronde, die van 2 tot en met 6 juni volgend jaar op het programma staat.

Het Nederlands elftal eindigde vorig jaar als tweede in de eerste editie van de Nations League. In de finale bleek Portugal te sterk (1-0). Oranje bleef in de groepsfase Duitsland en Frankrijk voor en versloeg in de halve eindstrijd Engeland (3-1).

Opzet anders

De opzet van de tweede editie van de Nations League is wat aangepast. Oranje speelt daardoor nu niet tegen twee maar tegen drie tegenstanders in de groepsfase, dus nu zes in plaats van vier duels.

Voordat de Nations League begint, is komende zomer eerst nog het EK. Nederland speelt daarin tegen Oekraïne en Oostenrijk. De derde tegenstander is nog niet bekend.

In aanloop naar het EK oefent de selectie van bondscoach Ronald Koeman deze maand tegen de Verenigde Staten en Spanje, in mei tegen Griekenland en in juni tegen Wales.

Meer over