Superieure Djokovic wint vierde Grand Slam op rij

Novak Djokovic heeft zondag voor het eerst in zijn loopbaan Roland Garros gewonnen. De Servische tennisser was in de finale op het gravel van Parijs in vier sets te sterk voor de Schot Andy Murray: 3-6 6-1 6-2 6-4. Djokovic completeerde daarmee zijn erelijst wat betreft grandslamtoernooien. De Australian Open won de nummer één van de wereld zes keer, Wimbledon drie maal en op de US Open was hij twee keer de beste. Hij won de vier titels op een rij.

null Beeld getty
Beeld getty

Het was voor Djokovic zijn vierde finale in vijf jaar in Parijs, maar in 2012, 2014 en 2015 verloor hij steeds. Djokovic heeft nu vier grandslamtoernooien op rij gewonnen.

Tegen Murray moest hij wel de eerste set afstaan. Nadat hij in de openingsgame de service van zijn Schotse tegenstander direct had gebroken, verloor Djokovic liefst vier games op rij. Die achterstand maakte hij niet meer goed. Een spannende en lange finale leek aanstaande, maar het liep anders.

De 29-jarige Serviër raakte niet in de war van de slechte start en nam het initiatief over. Murray pakte in de tweede en derde set in totaal maar drie games (6-1 en 6-2). Ook in de vierde set kon de Brit het tij niet meer keren. Djokovic nam direct een break voorsprong en sloeg op 4-2 weer toe op de service van Murray, die zich toch nog kon opladen en terugkwam tot 5-4. Op eigen service maakte Djokovic het daarna, met enige moeite, alsnog af.

Het was voor Murray, die onlangs Djokovic nog versloeg in de finale van het graveltoernooi van Rome, zijn eerste finale op Roland Garros. Hij had de eerste Brit kunnen worden die Roland Garros op zijn naam schreef sinds Fred Perry in 1935.

null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
Meer over