Update

'Super Mario' drie duels aan kant voor wangedrag

In de beslissende fase van de competitie in de Serie A moet nummer 3 AC Milan het drie wedstrijden zonder aanvaller  doen. De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft de controversiële spits voor drie duels geschorst wegens wangedrag zondag in de uitwedstrijd tegen Fiorentina (2-2).Mario Balotelli

Mario Balotelli. Beeld reuters
Mario Balotelli.Beeld reuters

'Super Mario' ging tekeer tegen doelman Emiliano Viviano van de thuisploeg en had het eveneens verbaal gemunt op een grensrechter. Ook ontsnapte hij nog aan rood na een aanslag op David Pizarro. Na afloop dook Balotelli vloekend en tierend de spelerstunnel in.

Eerder in het duel had hij ook al een onnodige gele kaart gekregen waardoor hij sowieso voor het eerstvolgende duel met nummer 2 Napoli geschorst zou zijn. Door de verhoging van de straf mist de voormalige gangmaker van Manchester City nu ook de wedstrijden tegen koploper Juventus en subtopper Catania.

Balotelli, sinds de winterstop al goed voor zeven treffers voor zijn nieuwe club, kwam zaterdag in Florence al aan met een boete op zak. Een conducteur betrapte hem rokend op de WC in de trein die de selectie van AC Milan naar de tegenstander bracht.

Meer over